Πολλές από τις εταιρείες στην αγορά αποτυγχάνουν λόγω των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν. Έρευνες έχουν δείξει ότι γύρω στο 80% των νεοεισερχόμενων επιχειρήσεων, λόγω της υποτίμησης και της κακής διαμόρφωσης του προϋπολογισμού της εταιρείας τους, έχουν φτάσει σε αδιέξοδο πριν καλά καλά αρχίσουν.

Πολλοί λίγοι είναι αυτοί που μπορούν να διαχειριστούν σωστά τα οικονομικά της εταιρείας τους και αυτό λόγω των περιορισμένων γνώσεων που κατέχουν στα χρηματοοικονομικά.

Γι’ αυτό ένας Επιχειρηματικός Σύμβουλος, ο οποίος κατέχει την εμπειρία και τις γνώσεις, μπορεί εύκολα να σε βοηθήσει να κτίσεις μια βιώσιμη επιχείρηση, αξιολογώντας το επιχειρηματικό σου μοντέλο και αναπτύσσοντας στρατηγικές που θα σε οδηγήσουν στην κερδοφορία. Αυτός ο σύμβουλος είναι ο καλύτερος σύμμαχος στο να σε βοηθήσει να φτάσεις στο επόμενο στάδιο ανάπτυξης της εταιρείας σου και να σε βοηθήσει να αντιμετωπίσεις οποιοδήποτε εμπόδιο εμφανιστεί στο μέλλον με σωστό προγραμματισμό και οργάνωση.

Γιατί να προσλάβω ένα Σύμβουλο Επιχειρήσεων?

·         Καθοδήγηση από έναν ειδικό. Κάνουν ακριβείς προβλέψεις και σε συμβουλεύουν σχετικά με τις επενδυτικές ευκαιρίες που μπορεί να προκύψουν για την εταιρεία σου, τους τρόπους που μπορείς να εξοικονομήσεις χρήματα και τους κινδύνους που μπορεί να αντιμετωπίζει ή να αντιμετωπίσει στο μέλλον η επιχείρηση σου. Μπορούν να σε βοηθήσουν να βελτιώσεις το επιχειρηματικό σου σχέδιο και να προβλέψουν προκλήσεις που δεν έχεις υπολογίσει. 

  • Χρήσιμοι Μέντορες.

Μην επαναπαύεσαι στην ιδέα ότι αφού η εταιρεία σου βγάζει χρήματα, εσύ δεν χρειάζεται να λάβεις μέτρα και αποφάσεις για την σωστή διαχείριση τους. Ο σύμβουλος σου θα σου εξηγήσει ποιες είναι οι οικονομικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει τόσο η ίδια η επιχείρηση σου όσο και η βιομηχανία στην οποία δραστηριοποιείσαι και ποιες είναι οι στρατηγικές που πρέπει να εφαρμόσεις έτσι ώστε να τις αντιμετωπίσεις.

  • Εξοικονόμησε χρήμα και χρόνο.

Καμιά φορά το να μαθαίνεις μέσα από τα λάθη σου δεν είναι και ο καλύτερος δρόμος που μπορείς να επιλέξεις για να εξελιχθείς. Εκτός και αν είστε ειδικός στα χρηματοοικονομικά, υπό άλλες περιστάσεις το να λύσετε πολύπλοκα οικονομικά θέματα θα σας κοστίσει τόσο σε χρόνο όσο και σε χρήμα. Γι’ αυτό ο επιχειρηματικός σου σύμβουλος θα σε βοηθήσει να αποφύγεις λάθη που κοστίζουν αντιμετωπίζοντας παράλληλα και τις διάφορες προκλήσεις σε σύντομο χρονικό διάστημα. Οι καινοτόμες ιδέες και λύσεις δεν έβλαψαν ποτέ κανέναν!!

  • Εστίασε σε ότι κάνεις καλύτερα.

Σαν επιχειρηματίας, είναι δουλειά σου να κάνεις μεγάλα όνειρα και να τα θέτεις σε εφαρμογή. Έτσι για να κρατήσεις τη δημιουργική πλευρά του εαυτού σου που θα σου δώσει ώθηση να συνεχίσεις χωρίς άγχος και δισταγμούς, άσε τον επιχειρηματικό σου σύμβουλο να χειριστεί το οικονομικό κομμάτι όπως ξέρει αυτός καλύτερα.

  • Προετοιμάσου για αλλαγές.

Ένας επιχειρηματικός σύμβουλος προσφέρει μια αμερόληπτη προοπτική για την έγκαιρη επίτευξη των στόχων της εταιρείας σου και φροντίζει να αναπτύξετε ένα σχέδιο που θα σε κρατάει προς την σωστή κατεύθυνση. Οι αλλαγές στην αγορά, την τεχνολογία, τους κυβερνητικούς κανονισμούς και τον ανταγωνισμό είναι μόνο μερικοί από τους παράγοντες που θα επηρεάσουν τις μελλοντικές σου επιχειρηματικές δραστηριότητες, γι’ αυτό ο σύμβουλος θα σε βοηθήσει να αναπτύξεις τις κατάλληλες στρατηγικές προσαρμογής στα νέα δεδομένα.

  • Σωστή διαχείριση και των προσωπικών σας εξόδων.

Πολλοί επιχειρηματίες αγνοούν την προσωπική οικονομική τους κατάσταση στην προσπάθεια τους να διοικήσουν σωστά την επιχείρηση τους. Ένας επιχειρηματικός σύμβουλος όμως μπορεί να διασφαλίσει και να επιτύχει σωστή διαχείριση ακόμη και των προσωπικών οικονομικών. Ο σωστός χειρισμός του σχεδιασμού συνταξιοδότησης, των φόρων εισοδήματος, του σχεδίου χρηματοδότησης για τις σπουδές των παιδιών σου και της ασφάλισης έναντι απροσδόκητων γεγονότων θα συμβάλουν στην μακροπρόθεσμη οικονομική σου άνεση.

  • Επένδυσε λίγα για να κερδίσεις πολλά.

Επικρατεί η εντύπωση πως για να προσλάβεις ένα επιχειρηματικό σύμβουλο χρειάζεται να δαπανήσεις πολλά χρήματα. Σίγουρα όμως για να συμμερίζεσαι μια τέτοια άποψη δεν έχεις σκεφτεί πόσο μεγάλη μπορεί να είναι η οικονομική απώλεια που μπορεί να εμφανιστεί στο μέλλον αν δεν πάρεις τις σωστές αποφάσεις και δεν κτίσεις γερά θεμέλιά και σωστές στρατηγικές.

 

Get in Touch

Drop us a line or just come by our office, we make good espresso.
Our Address is: 15, Verenikis Str., Strovolos
2002 Nicosia

22 253485 

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Share this article

MSP pop up gr