Η εταιρική κουλτούρα είναι αυτή που, κατά βάση, προσδιορίζει μια επιχείρηση και κάνει τη διαφορά σε σχέση με τη διατήρηση εργατικού δυναμικού και καλού ηθικού μεταξύ των υπαλλήλων. Με το 64% των υπαλλήλων να αισθάνονται πως η επιχείρηση στην οποία εργάζονται δεν διαθέτει ισχυρή εργασιακή κουλτούρα, σύμφωνα με μια διεθνή έρευνα της TruPath, είναι προφανές πως πολλές εταιρείες αποτυγχάνουν να παράσχουν στο προσωπικό τους ό,τι χρειάζεται για να επιτύχουν στον εργασιακό τους χώρο.

Η εταιρική σας κουλτούρα αποτυπώνει τις αξίες και τον χαρακτήρα του οργανισμού σας, και, ως εκπρόσωποι της επιχείρησής σας, οι υπάλληλοί σας αποτελούν το κλειδί για την επιτυχία και τη συνεχή της ανάπτυξη. Προμηθεύοντας ένα εργασιακό περιβάλλον στο οποίο το προσωπικό σας απολαμβάνει να εργάζεται, θα εκτοξεύσετε την απόδοσή τους σε βάθος χρόνου.

 

1) Ενισχύστε & Επιβραβεύστε τους

Το κλειδί εδώ είναι να περάσετε την κουλτούρα στους υπαλλήλους σας. Άλλο πράγμα να λέτε πως θέλετε να έχετε μια καλή εταιρική κουλτούρα, κι άλλο να καταφέρετε να διαπλάσετε ανάλογα τη στάση και τον τρόπο σκέψης των υπαλλήλων σας. Πρέπει να τους ενθουσιάσετε, να τους γεμίσετε με υπερηφάνεια και εκτίμηση για τα όσα επιτελείτε.

Ενθαρρύνετέ τους, επιβραβεύστε τους, κάντε συνήθειά σας να τους επαινείτε κάθε φορά που τους βλέπετε να προσπαθούν να εναρμονιστούν με την κουλτούρα που θέλετε να περάσετε.

 

2) Δημιουργήστε έναν Αξιοπρεπή Εργασιακό Χώρο

Το 2018, ένα από τα σημαντικότερα σημεία που απαιτούνται για τη δόμηση μιας ισχυρής εταιρικής κουλτούρας, είναι η δημιουργία ενός αξιοπρεπούς εργασιακού χώρου. Υπό το φως των πολλαπλών εταιρικών προβλημάτων που βγήκαν στην επιφάνεια το 2017, τα στελέχη των επιχειρήσεων πρέπει να προσπαθήσουν συνειδητά να συμπεριφέρονται στους άλλους με τον ίδιο σεβασμό που απαιτούν κι εκείνοι από τους υφισταμένους τους.

 

3) Κάντε τους Ανθρώπους Επίκεντρό σας

Όσο πιο ανθρωποκεντρική είναι μια εταιρική κουλτούρα, τόσο ευκολότερα διαχέεται στο προσωπικό. Οι χαρούμενοι υπάλληλοι είναι πιο παραγωγικοί και προσοδοφόροι. Αν το μοντέλο σας έχει ως επίκεντρο το κέρδος, το προσωπικό σας θα είναι ρευστό, καθώς με την πρώτη ευκαιρία θα αναζητήσουν εργασία αλλού.

 

4) Οικοδομήστε Εμπιστοσύνη

Άλλος ένας καθοριστικός παράγοντας είναι η οικοδόμηση εμπιστοσύνης μεταξύ προσωπικού και διοίκησης. Είναι ο ακρογωνιαίος λίθος κάθε ευημερούσας εταιρικής κουλτούρας. Και ο καλύτερος τρόπος να το πετύχετε αυτό είναι το προσωπικό σας παράδειγμα. Αν σας βλέπουν να φέρεστε με τρόπο διαφορετικό από αυτό που ζητάτε από εκείνους, υπονομεύετε κάθε σας προσπάθεια και την καταδικάζετε σε αποτυχία.

 

5) Να Έχετε το Ίδιο Όραμα

Μια αποτελεσματική εταιρική κουλτούρα χτίζεται όταν όλοι στην επιχείρηση μοιράζονται το ίδιο όραμα για την εταιρεία. Καθένας πρέπει να αντιλαμβάνεται καθαρά πώς το πόστο του συμβάλλει στην πραγματοποίηση του οράματος της εταιρείας.

 

6) Υιοθετήστε μια Κοινή Ιστορία

Μια εταιρική κουλτούρα που είναι επιτυχημένη βασίζεται σε μια κοινή ιστορία, που έχει παρελθόν, παρόν και μέλλον, στο οποίο κάθε μέλος της επιχείρησης συμβάλλει και, με την αποδοτικότητά του, το καθορίζει. Μπορεί να είναι η ιστορία της εταιρείας, ενός προϊόντος, μιας υπηρεσίας, ή και των πελατών σας. Οι καταναλωτές λατρεύουν τις ιστορίες, και οι υπάλληλοι αρέσκονται να αισθάνονται ότι αποτελούν μέρος μιας ευρύτερης κληρονομιάς.

 

Αλήθεια, πόσο αποτελεσματική είναι η δική σας εταιρική κουλτούρα; Αν δυσκολεύστε να την αξιολογήσετε, η έμπειρη ματιά μας μπορεί να σας βοηθήσει να διακρίνετε τα σημεία που χρειάζονται βελτίωση. Επικοινωνήστε μαζί μας, πατώντας εδώ.

Share this article

MSP pop up gr